Ikke bare blåbær!

  • 0 kommentarer

Nei, for blåbær er ikke ‘bare’ blåbær!

Blåbærets egenskaper:

Disse små blå er proppfulle av vitamin C og mange andre antioksidanter, og ligger faktisk på «Topp 10» over de mest antioksidantrike matvarene vi har (målt i forhold til en porsjon)!

Antocyanin gir blåbæret den herlige mørkeblå fargen, og det er denne typen antioksidanter som kan forebygge kreft og redusere risk for hjertesykdom.
Vitamin C er type antioksidant, men har også betydning for immunforsvaret og er viktig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein. Vitamin C fremmer dessuten opptak av jern i tarmen, noe som jo er viktig for din lille!

Blåbær har en stoppende effekt på magen og er super å bruke hvis babyen din skulle få diaré. Hvis babyen din har mye forstoppelse derimot, kan det være lurt å styre litt unna, eller iallefall ikke gi så store mengder!

Blåbærmos:

Denne oppskriften kan vel nesten ikke kalles en oppskrift.

Fremgangsmåten er simpel: Putt bærene i en kopp, varm dem lett opp og mos dem. Server til din lille, og stjel gjerne noen smakebiter selv!

Jeg brukte bare en skje til å mose bærene mine, men du kan også bruke stavmikser eller lignende.

20140722-122130-44490931.jpg

Jeg pleier å fryse ned blåbærmosen i isterningsbrett. Da er det så enkelt å ta opp smaksporsjoner.

Tips:

Du kan putte en terning i grøten til din lille. Det både avkjøler den varme grøten, og gir en god smak. Dessuten fremmer vitamin C i blåbæret opptaket av jern fra grøten. En uslåelig kombinasjon med andre ord!

Blåbærterningene kan også brukes i smoothie for både liten og stor, eller de kan brukes som isbiter i vannglasset. Ja, de kan faktisk brukes til utrolig mye for hele familien!

Så sett i gang – lag en stor porsjon med blåbærmos til din lille, frys ned og nyt utover sommeren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *