Ananaspannekaker 

Omsider klarte jeg å mekke frem en oppskrift jeg syntes ble god 🙂
Det har tatt noe prøving og feiling for å få riktig smak og konsistens på disse, men jeg håper dere gir de et forsøk. Ananaspannekaker er ikke til å kimse av altså! <3

Ananaspannekaker:

Du trenger:

  • 100 gram smør eller margarin
  • 4 dl melk
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 1 ananas
  • Smør eller margarin til steking

Slik gjør du:

  • Smelt smøret og bland sammen med egg og melk
  • Ha alt det tørre i en bolle og rør sammen med det våte, litt etter litt for å unngå klumper
  • La gjerne røren stå og svelle i ca 10-15 min, mens du kutter opp ananasen
  • Skjær av skallet på ananasen og skjær den i runde skiver (vist på bildet under)
  • Dypp deretter en og en ananasbit i røren og stek på svak varme i en stekepanne med smør

Resultatet skal da bli noe lignende slik:

IMG_9453

Tips: 

Pannekakene kan enklet gjøres melkefrie ved å erstatte melken med soyamelk og å erstatte smøret med allergivennlig smør (den blå Soft Floraen)

Ananaspannekakene smaker helt nydelig med litt honning på.
Oppskriften passer til barn som er 10 mnd + men husk å ikke ha honning på med mindre barnet er fylt 1 år. Dette pga faren for spedbarnsbotulisme.

Ellers vil jeg tørre å påstå at disse pannekakene passer utmerket for resten av familien, og kanskje spesielt godt for oss gravide 🙂

Legg igjen en kommentar til SunnStart Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • Monika
    januar 10, 2018 at 17:10

    Hei. Kan man erstatte ananas med for eksempel banan?:)

    • januar 18, 2018 at 09:25

      Klart man kan. Jeg har også laget disse med runde skiver med epler og kanel – og det kan virkelig anbefales 🙂