Potetmos.

En verden av muligheter, hvorfor ikke begynne med den gode, gamle poteten?! 🙂

Poteten er mild og god for den ennå uerfarne tarmen til babyen din. Poteter en fulle av stivelse og proteiner av høy kvalitet. Tipp topp for den lille!

Selv om vi voksne kan synes at poteten ikke er det aller mest spennende her i verden, er det for babyen din en ny smaksopplevelse av dimensjoner.

Potetmos:

Slik gjør du:

Kok poteten.
Skrell av skallet.
Mos poteten til en finmost masse.

Det anbefales ikke å bruke stavmikser, da poteten fort får en litt «limete» konsistens.

Tips:

Ha gjerne i litt morsmelk (eller MME) for å få en mer flytende konsistens.

Dessuten kan den søte, kjente smaken av melken gjøre at babyen vil like potetmosen litt bedre 🙂

20140721-194018-70818808.jpg

Legg igjen en kommentar til Meryem Horzum Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • Meryem Horzum
    august 20, 2018 at 13:54

    Hei! Kjempefine oppskrifter for å begynne med 🙂 Ser det står smør i noen oppskrifter. Bruker du da vanlig smør eller smør uten salt og melk?

    • august 26, 2018 at 23:12

      Bruk gjerne et smør uten salt, eller bruk en god rapsolje hvis det er til de aller minste. Det viktigste er å tilføre en fettkilde i de oppskriftene hvor det hovedsakelig er grønnsaker vi har i retten. Dette for å lage mer balanserte måltider 🙂 Morsmelk er jo en annen super tilsetning 😉