Muffinsomeletter.

Hva sier du til disse herlighetene til frokost i morgen?

Som småbarnsforeldre er det ikke alltid man orker å gjøre så mye ut av frokosten – og ofte blir det det samme gamle dag etter dag. Men vet dere hva? Disse muffinsomelettene lager seg nesten helt selv, så her er det ingen unnskyldninger.

Muffinsomeletter:

Du trenger:

  • 1 ts olje
  • 8 egg
  • 4 ss kokosmelk
  • 2 stk vårløk
  • 1 paprika
  • 150 gr laks
  • 50 gr revet ost
  • 12 stk muffinsformer (eller 1 muffinsbrett)

Du kan selvfølgelig variere både grønnsakene og kjøttet akkurat slik du selv vil. Hva er deres favoritter? Eller er det kanskje noe som barnet ditt egentlig ikke er så veldig begeistret for som du kan gjemme inni en liten muffinsomelett?

Har du ikke kokosmelk tilgjengelig, bare bytt ut med matfløte eller tilsvarende.

IMG_6595

 

Slik gjør du:

  • Smør muffinsformen med olje, og sett på ovnen på 180 grader
  • Finhakk de grønnsakene du ønsker å ha i muffinsomelettene
  • Rør sammen alle ingrediensene
    (NB! Bruker du f.eks kylling, kjøttdeig eller lignende bør du steke eller koke kjøttet først, da det ikke vil bli gjennomstekt i ovnen)
  • Hell røren i muffinsformene og sett i ovnen. La stå midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Dette er en av mine aller mest populære oppskrifter. De er sunne, kan varieres i det uendelige og er utrolig enkle å lage. Håper dere liker dem!

 

Legg igjen en kommentar til Maren T. Brandshaug Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 comments

  • Maren T. Brandshaug
    juli 20, 2015 at 11:06

    Går det greit å kutte ut osten? Har det noe å si for konsistensen, eller bare smaken?

  • Maya
    november 5, 2016 at 11:22

    Er det helt vanlig rå laks file du har oppi?

  • Unn
    januar 28, 2017 at 14:17

    Dette så godt ut! Kan de fryses?

    • februar 5, 2017 at 10:53

      Hei. Jeg har faktisk aldri prøvd å fryse disse, men jeg kan ikke tro at det ikke skal gå an. Nå ser jeg det har gått en stund siden du la igjen denne kommentaren.. prøvde du å fryse dem? Hvordan gikk det? 🙂