Herlige bær.

  • 0 kommentarer

Høstsesongen er i gang og forkjølelsene står klare på rekke og rad. I barnehagen leker smitten ‘fra den ene til den andre’ og som regel blir også resten av familien med på visa.

Her i hjemmet har lillegutt vært syk i over en måned nå, og nå er jeg visst ufrivillig med på leken selv også.

I motsetning til hva mange tror har ikke vitamin C noen effekt på forkjølelser. Det er gjort mye forskning på temaet og enn så lenge er det ikke blitt påvist noen effekt. Bakterier og viruser må dessverre derfor bare få herje på til de er ferdige med oss.

Likevel er ikke alt tapt. Det har vist seg at antioksidanter kan ha en forebyggende effekt.

IMG_5413.JPG

Man trenger vel aldri en unnskyldning for å proppe seg full av disse vidunderlige næringsbombene, men det er jo godt å vite at de ikke bare smaker godt i munn, men også gjør godt for kroppen.

Antioksidanter finner du masse av i bær og sitrusfrukter. Antioksidanter hjelper med å bygge opp immunforsvaret og å bekjempe de frie radikalene i kroppen vår. Dette beskytter cellene våre fra skade og sies å til og med kunne forsinke aldringsprosesser i kroppen.

Om disse herligheten er selve ungdomskilden er jeg vel ikke overbevist om – men når noe som smaker SÅ godt også gjør godt for kroppen – da sier jeg bare HIV INNPÅ! Kos dere hele familien, liten og stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *