Flaskegresskar og gulrot-mos.

  • 0 kommentarer

Har du spist flaskegresskar før? For svært mange er ikke gresskar en vanlig del av hverdagskostholdet – men denne herligheten bør dere virkelig gi et forsøk! Flaskegresskar er en fantastisk «første mat» for de små. Den en mild og smaker søtt, nøtteaktig og fyldig. Perfekt for en liten utrent gane. Dessuten er dette flotte, oransje gresskaret proppfull av vitaminer og kalsium. Det er kanskje ikke noen overraskelse at den også inneholder betakaroten – det samme vitaminet som gulrot inneholder.

Flaskegresskaret smaker på sitt beste når den grilles eller bakes i ovnen. Men kan også stekes, brukes i stuinger eller i baking. Her er det bare å prøve seg frem. Egentlig er flaskegresskar en frukt – men den brukes i matlagingen på samme måte som en grønnsak.

Flaskegresskar- og gulrotmos:

IMG_6311

Du trenger:

  • 1 ts olje
  • 1 stk flaskegresskar
  • 2 stk gulrøtter

Slik går du frem:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Del gresskaret i to på langs og scoop ut frøene og den svampeaktige innmaten
  • Smør en ildfast form med olje, og legg gresskarene med kuttesiden ned. La stå i ovnen i 45-50 min. til gresskaret er mørt
  • Kok eller damp gulrøttene mens gresskaret står i ovnen
  • Ta ut gresskaret og scoop ut fruktkjøttet. Mos dette sammen med gulrøttene med en blender eller en stavmikser. Hvis barnet ikke lenger trenger finmost mat, kan du bare blande sammen med en gaffel

TIPS! Gresskar inneholder ganske mye fiber, og kan derfor ha en drivende effekt på magen. Dette kan altså være et supert tips til en liten en som sliter litt med å komme seg på do.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *