Avokado- og bananmos.

Dette er vanligvis en skikkelig slager hos de aller minste.

Avokadoen tilfører masse sunne fettstoffer som er spesielt viktig for små barn i vekst. Faktisk inneholder avokadoen hele 77% fett. Sammen med de sunne fettstoffene finner vi også B6 – eller folat, som de fleste kjenner dette vitaminet som. Folat er viktig for dannelse av røde blodceller og normal dannelse av DNA. De fleste av dere husker kanskje dette vitaminet fra graviditeten, hvor folat er svært viktig for normal dannelse av ryggmarg. Avokadoen inneholder også mye vitamin C og kalium. Alt i alt, en ordentlig næringsrik frukt som passer perfekt inn i ditt barns kosthold.

Bananen inneholder også endel kalium. En gul banan inneholder også masse fiber, som er bra for fordøyelsen. Vær likevel litt obs her – banan kan nemlig føre til forstoppelse i en liten barnemage. Banan er altså er super frukt dersom barnet er litt løs i magen! Men barnet kan spise små mengder banan, eller du kan velge en banan som er godt moden og litt brunlig i fargen. Disse bananene har nemlig lettere absorberbart fiber.

Avokado- og bananmos.

Enkelt og greit.

  • 1 banan
  • 1 avokado
  • Skrell og mos

🙂

Er barnet ditt ny i matverdenen er det lurt å kjøre mosen helt glatt i en blender, eller med en stavmikser.

Når barnet blir litt større holder det å mose med en skje.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 comments

  • Mitra
    september 14, 2016 at 22:47

    Utrolig god oppskrift. Sønnen min elsker det

    • september 18, 2016 at 23:40

      Så bra.
      Avokado er jo rene supermaten 🙂

  • Wanja
    januar 13, 2017 at 11:03

    Kan man fryse ned denne mosen? Det ble litt mye,og dumt og må kaste resten. Men sønnen min likte mosen

    • februar 5, 2017 at 10:49

      Hei. Beklager for altfor sent svar. Håper du ikke kastet alt sammen. Mosen kan nemlig fryses, men det kan være lurt å sprute oppi litt sitronsaft for at ikke den skal bli brun og stygg.

  • Na
    januar 28, 2017 at 10:37

    Kan ein fryse ned dette??

    • februar 5, 2017 at 10:48

      Ja, denne kan fryses. Men sprut gjerne litt sitron oppi for å bevare fargen.

  • natalie
    februar 3, 2017 at 22:45

    går det ann å fryse dette ?

    • februar 5, 2017 at 10:47

      Det går fint å fryse, men for å prøve å unngå at mosen blir helt brun kan du sprute litt sitronsaft oppi, eller la avokadostenen ligge oppi beholderen.

  • Karianne
    mars 14, 2017 at 20:32

    Hei! Så fin side med masse fine oppskrifter!
    Jeg lurer på hvor mye en på 6 måneder skal ha per måltid? De oppskriftene, er det en eller flere porsjoner? Min er 5.4 mnd og han spiser en liten avocado og 60 ml MME til kvelds. Avocado til kvelds har han spist siden han var litt over 4 måneder og så har jeg økt mengden gradvis. Mulig jeg ikke har lest nøye nok men kunne ikke se antall porsjoner:-)
    En annen ting jeg lurer på er; jeg har fryst ned kraft i isterningsposer, kan man bruke det rett i grønnsaksmosen? Eller skal man bare koke grønnsaker i kraften? (Lager maten selv men sitter litt fast nå;-))

    • april 20, 2017 at 23:53

      Hei kjære deg.
      Hvis du kikker inne på denne siden står det litt om porsjonsstørrelser: 6-7 mnd.
      Grunnen til at jeg sjeldent fører opp porsjonsstørrelser i selve oppskriftene, er at det er så enormt stor forskjell fra barn til barn, samt at de samme oppskriftene gjerne spises av både 6 mnd gamle babyer og 1 års gamle barn – som jo selvføgelig har helt forskjellige porsjonsstørrelser.

      Når det kommer til kraften, kan du tilsette denne direkte i maten du har laget 🙂 Så flink du er! Jeg håper du koser deg med matlagingen, og er sikker på at barnet ditt nyter godt av å vokse opp i et matglad hjem med spennende retter!

      Ha en spennende matreise videre!

      Vennlig hilsen Maiken fra SunnStart

  • Line
    mai 9, 2017 at 21:48

    Hei! Jeg er helt fersk i dette «gamet» her og lurte på når man f.eks gir denne retten her? Er det i steden for grøtmåltid på formiddagen? Som erstatning for grønnsaksmosen til middag? Eller er dette bra til kvelds, eller er det rett og slett en slags mellommåltidsvariant? (Har ikke begynt å gi kvelds eller mellommåltider enda..) Takker for svar. 😀

    • mai 14, 2017 at 17:53

      Hei Line.
      Avokado- og bananmos vil jeg si er fin som smaksprøver på formiddagen – og at det etterhvert kan brukes som et fint mellommåltid.
      Jeg vet at mange bruker avokado istedenfor grøt som kveldsmåltid også. Her er det veldig store variasjoner fra barn til barn når det kommer til hva som «ligger best i magen» for en god natts søvn. Dette finnes det dessverre ingen fasit på – så prøv dere litt frem for å se hva som passer for dere 🙂

  • Anne Marit Enger
    oktober 29, 2017 at 11:03

    Du svarer andre på at dette godt kan fryses, og det er jo fint! Men hvor mye sitron spruter du opp i en porsjon bestående av en avokado/en banan? Helt ny i dette gamet!

    Tusen takk for fine oppskrifter og gode tips! Gjør det litt enklere og mer overskuelig å lage mat til ķnerten selv!

    Hilsen Anne Marit

    • november 6, 2017 at 14:49

      Hei Anne Marit.
      I en porsjon bestående av 1 avokado og 1 banan, ville jeg ha bruk ca. 1 ts sitronsaft (eller bare èn god sprut med en halv sitron) 😉

      Så gøy at du liker siden min, og at du ønsker å prøve å lage babymaten selv. Jeg brenner jo for nettopp dette med å gjøre det eklest mulig, så jeg håper du finner mange gode tips på siden min. Og husk – det er bare hyggelig å hjelpe, så spør hvis du lurer på noe mer!