Aprikosmos av ferske aprikoser 

Aprikoser finner vi oftest i tørket variant i butikkene. Men i månedene mellom mai og august er det aprikos-sesong, og da kan du være heldig å finne disse ferske variantene, som jo smaker aller, aller best.  

Aprikos er en flott jernkilde for små babyer og er supert å tilsette i hjemmelaget babygrøt for å både øke jerninnholdet OG øke jernopptaket grunnet innholdet av Vitamin C. Aprikosen inneholder også en del vitamin A.

De tørkede aprikosene kan i tillegg være flotte for harde babymager som trenger å få litt fart på seg. 

Aprikosmos:

Ferske aprikoser må ikke kokes før de moses til babymat. Men for de aller minste som nettopp har begynt med smaksprøver vil et raskt oppkok gjøre aprikosen lettere å fordøye.

Slik gjør du:

  • Kok opp en kasserolle med vann
  • Del aprikosene i to og ta ut stenen
  • Sleng oppi aprikosene og la dem koke i 4-5 min
  • Legg aprikosene i kaldt vann
  • Mos med stavmikser eller i blender

Mos av tørkede aprikoser:

  • Bløtlegg aprikosene over natten, eller i 1-2 timer
  • Skyll av aprikosene og kok opp i en kasserolle
  • La koke i ca 5 min
  • Mos med stavmikser eller i blender

Begge aprikosmosene er flotte for barnet å spise som en purè, eller de kan tilsettes i babygrøten for ekstra smak og jernopptak.

Tips: Lag gjerne opp store porsjoner og frys ned i isterningbrett, så er det enkelt å «poppe» opp en terning eller to når du trenger det. 

Legg en aprikosterning i den varme babygrøten så får du riktig temperatur på èn-to-tre! 🙂

Se den herlige fargen da dere! <3

Legg igjen en kommentar til Siv Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 comments

  • Sofie
    juli 20, 2016 at 16:46

    Kan man bruke de ferske aprikosene som man får kjøpt hos Coop obs? Eller er disse full i sprøytemiddel?

    • juli 20, 2016 at 23:38

      Du kan helt fint bruke dem. Skyll dem godt og kok opp, så blir du kvitt endel av sprøytemidlene.

      Ønsker dere en fortsatt fin sommer 🙂

  • Siv
    august 30, 2016 at 13:34

    Har lett etter norske aprikoser, men får ikke tak i dessverre. Men kan jeg bruke Paraguayos fersken? Kommer fra Spania. På forhånd takk for svar.