-
29 august 2015
Aprikoser finner vi oftest i tørket variant i butikkene. Men i månedene mellom mai og august er det aprikos-sesong, og da kan du være heldig å finne disse ferske variantene, som jo smaker aller, aller best.
Aprikos er en flott jernkilde for små babyer og er supert å tilsette i hjemmelaget babygrøt for å både øke jerninnholdet OG øke jernopptaket grunnet innholdet av Vitamin C. Aprikosen inneholder også en del vitamin A.
De tørkede aprikosene kan i tillegg være flotte for harde babymager som trenger å få litt fart på seg.
Aprikosmos:
Ferske aprikoser må ikke kokes før de moses til babymat. Men for de aller minste som nettopp har begynt med smaksprøver vil et raskt oppkok gjøre aprikosen lettere å fordøye.
Slik gjør du:
- Kok opp en kasserolle med vann
- Del aprikosene i to og ta ut stenen
- Sleng oppi aprikosene og la dem koke i 4-5 min
- Legg aprikosene i kaldt vann
- Mos med stavmikser eller i blender
Mos av tørkede aprikoser:
- Bløtlegg aprikosene over natten, eller i 1-2 timer
- Skyll av aprikosene og kok opp i en kasserolle
- La koke i ca 5 min
- Mos med stavmikser eller i blender
Begge aprikosmosene er flotte for barnet å spise som en purè, eller de kan tilsettes i babygrøten for ekstra smak og jernopptak.
Tips: Lag gjerne opp store porsjoner og frys ned i isterningbrett, så er det enkelt å «poppe» opp en terning eller to når du trenger det.
Legg en aprikosterning i den varme babygrøten så får du riktig temperatur på èn-to-tre! 🙂
Se den herlige fargen da dere! <3
Kan man bruke de ferske aprikosene som man får kjøpt hos Coop obs? Eller er disse full i sprøytemiddel?
Du kan helt fint bruke dem. Skyll dem godt og kok opp, så blir du kvitt endel av sprøytemidlene.
Ønsker dere en fortsatt fin sommer 🙂
Har lett etter norske aprikoser, men får ikke tak i dessverre. Men kan jeg bruke Paraguayos fersken? Kommer fra Spania. På forhånd takk for svar.