Ananasfruktfat.

  • 0 kommentarer

På en deilig og altfor altfor varm sommerdag er det for meg et MUST med et lite fruktfat! Det er et herlig syn for øyet, en fest i munnen og gjør godt for kroppen.

For å lage denne tar du bare en ananas og huler den ut slik at du kan bruke denne som en fruktbolle. Deretter fyller du den med det du måtte ønske av herlige frukter. Her i huset har vi bær-dilla om dagen, og fylte derfor opp ananasen med bringebær, jordbær og selvfølgelig også ananas.

20140724-225403-82443095.jpg

Som jeg skrev i et tidligere innlegg så er det ingenting i veien for at gravide, ammende og babyer kan spise jordbær. Det er svært mange misforståelser ute og går om dette, og det samme gjelder ananasen. Likevel er det litt sterkt for magen, slik det også kan være for oss voksne, så tenk bare over mengdene dere gir.

Gabriel elsker ananas, og klarte ikke holde fingrene fra fatet når vi tok bildene i dag.

20140724-225937-82777636.jpg

Frukt og bær er en fin måte å få barn til å få i seg masse god næring. Ikke bare smaker det herlig, men det er også gøy med mange friske farger.

Dessuten finnes det jo så utrolig mye forskjellig som dere sammen kan utforske. Også har de jo så mange rare navn også!

Tenk så gøy den første gangen dere deler et GRANATeple i to og får se det spennende som er på innsiden. Og hva med en rar, rosa DRAGEfrukt!

Lek dere med barna og utforsk nye, spennende, sunne herligheter!

20140724-231306-83586850.jpg

Som gravid kan en ofte miste matlysten og ikke orke å kokkelere så mye. Mange tyr da til enkle løsninger, som noen ganger ikke nødvendigvis er så sunne løsninger. Men noe friskt og godt vil de fleste orke å spise! Prøv deg frem og se hva du klarer å få i deg – jeg er helt sikker på at du klarer å snu den godteri-lysten over på noe frisk frukt! Spesielt nå i sommervarmen.

Når du skal kose deg med litt frukt behøver du selvsagt ikke gjøre så mye ut av det! Legg frukten bare i en vanlig skål, ha med i veska, spis fra kurven, eller best av alt – gå ut og plukk selv! Det spiller ingen rolle hvordan du velger å gjøre det. Det viktigste er å kose seg med det friske, gode naturen har å by på. Så sett i gang og NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *